17 ongebruikelijke vragen om jezelf te stellen!

Soms is het erg prettig als je het perspectief van een ander gebruikt om zo je eigen kijk naar specifieke taken, resultaten, of problemen te veranderen. Andere perspectieven leveren vaak andere antwoorden op! Gebruik deze 17 ongebruikelijke vragen om jezelf te leren omdenken of out of the box te denken. Zo krijg je frisse energie en misschien ook wel nieuwe ideeën. 

Stel jezelf eens de vraag: “Wat zou er gebeuren als ik 48 uur lang het compleet tegenovergestelde van mijn huidige gewoontes zou doen?” 

In de meeste gevallen is dat een risicoloos experiment, waarin je wel nieuwe manieren kunt testen om tot een goed resultaat te komen. Je hoeft natuurlijk niet direct je leven om te gooien, maar misschien kom je wel tot verrassende conclusies tijdens dit gedachte-experiment. En als het werkt, is jouw visie op die taak of activiteit wezenlijk veranderd! Werkt het niet? Ben je zo weer terug in je oude patronen. Niks aan de hand.

Andere vragen die goed werken gaan in op je onbewuste voorkeuren.

“Wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren? En als dat gebeurt, hoe kom ik dan zo snel mogelijk weer waar ik nu ben?”

Zo kun je een plan maken voor het geval dat het absolute ergste scenario gaat plaats vinden tijdens een experiment, zoals het 48 uur het tegenovergestelde doen. En in de meeste gevallen, is zo’n plan niet eens nodig. 

Wat is een vraag die jij jezelf gesteld hebt, die voor een wezenlijk andere kijk op de wereld heeft gezorgd?

Tim Ferriss heeft een lijst opgesteld, met 17 vragen die hij zichzelf regelmatig stelt en die hem geholpen hebben om anders naar zaken te kijken. Klik voor deze lijst hier.

Wil je verder aan de slag met het herstructureren van jouw sales-succes? We hebben altijd de juiste training voor jou.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login