5 tips voor betere meetings

Er zijn veel manieren om betere meetings te hebben. Want zeg nou zelf: jij wilt toch dat jouw vergaderingen productiever, effectiever en efficiënter verlopen?

Om hiervoor te zorgen, is het tijd om de vergaderingen van jou en je team goed onder de loep te nemen. Zo zijn er vast automatismen die je moet doorbreken. Of misschien zijn er gewoontes onbewust aanwezig.

Daarom is het tijd voor tips. Hieronder vind je 5 tips die je, samen met jouw team, kan doen om betere meetings te voeren.

Ready? Hier zijn ze.

1. Plan 15 minuten vrij voor voorbereidingen en krijg betere meetings

Een goed begin is het halve werk en dat is bij vergaderingen niet anders. Een kwartiertje voorbereiden zorgt ervoor dat je precies weet waar je het over het wilt hebben.

2. Maak een goede agenda en volg deze

5 tips betere meetings

Dit past perfect bij het eerste punt. Met een goede agenda weet je welke punten er zijn en kom je sneller en makkelijker tot de kern van het onderwerp.

3. Doe voor betere meetings direct een follow-up

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Daarom is het goed om na een vergadering direct aan de gemaakte afspraken te beginnen. Zo is het nog vers in het geheugen en houd je ook de spirit erin!

4. Communiceer concreet je doelen

Wat zijn de concrete doelen waar je naartoe wilt werken? Zorg ervoor dat je die zo helder mogelijk formuleert. Niet alleen naar een (eventuele) klant, maar ook naar je eigen team. Zo krijg je alle neuzen dezelfde kant op.

5. Blijf samen investeren in een gezonde meeting-cultuur!

Als je met iets begint, helpt het om het met energie te doen en het hebben van meetings is niet anders. Als je met z’n allen aan werkt, creëer je samen betere meetings.

Meer weten over hoe je sneller bij jouw doelen komt? En hoe je samen met jouw team een cultuur bouwt waar dat kan?

MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, laten we dan een gesprekje plannen.

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login
FlagFlag