De CEO als futurist

Hoe ver in de toekomst kun jij kijken als CEO? Het moment van schrijven is Q4, en dat is voor veel mensen en bedrijven de periode om naar voren te kijken. Dat gebeurt haast van nature. Lees in deze blog waarom je als CEO eigenlijk een futurist bent.

Wees een future-focused CEO

In de afgelopen dagen en weken ben je waarschijnlijk wel bezig geweest met de persoonlijke en professionele doelen, plannen, en roadmaps voor de komende 12 maanden. En als je het voor het hele bedrijf doet, als CEO of businessleider, dan ben je misschien wel verder aan het kijken dan de komende 12 maanden. Dat zou in ieder geval wel moeten.

Het lijkt misschien lastig, maar het gaat je voordelen opleveren als je vooruitkijkt. We bedoelen dan niet slechts 12 maanden, maar eerder 5 tot 10 jaar vooruit. Ja, zelfs als je niet weet wat er volgend kwartaal gaat gebeuren.

Als CEO moet je fungeren als futurist. En dat gaat niet alleen over de innovaties en disrupties die eraan lijken te komen, maar het gaat ook over de grote doelen die je stelt voor je organisatie.

Welke vragen moet je stellen als CEO?

Waar staat de organisatie over 5 jaar? Waar zijn we als club? Wat is de toegevoegde waarde voor onze klanten? Onze eigen mensen? Ons ecosysteem?

Het hebben van een doel, en daarmee fungeren als je de futurist voor je eigen organisatie, is één van de skills die het meest belangrijk zijn voor leiders. En het is tevens dé skill die we het meest missen in het huidige leiderschap.

Behaal je doelen als CEO

Meer weten over hoe je sneller bij jouw doelen komt, en hoe je überhaupt een doel formuleert? MartijnSchaap.com helpt je daarbij! Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, laten we dan eens gesprekje plannen. 

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login