Trainen naar een growth mindset

Wat we dagelijks zien en horen bij onze klanten en opdrachtgevers, is dat de inhoudelijke uitdagingen steeds complexer worden. De wereld wordt complexer, dus de inhoudelijke problemen die opduiken worden dat ook. Voor een oplossing die daarbij past, is het belangrijk dat je jezelf een growth mindset aanmeet. Wat bedoelen we daarmee, en hoe kom je daaraan? 

Aan de bedrijven, teams en individuen die zich bezig houden met de probleemoplossing voor hun klanten, de schone taak om die steeds complexere uitdagingen te tackelen. Je wilt tenslotte je klanten en opdrachtgevers goede oplossingen bieden voor hun problemen, en als jouw eigen werknemers die uitdagingen mooi vinden, is dat een win-winsituatie. 

Maar wat gaat het verschil maken, als iedereen continu bezig is met het oplossen van steeds complexere problematiek bij klanten en opdrachtgevers?

Soft skills. Growth Mindset. Empathie. Dat zijn dé drie vaardigheden die het verschil gaan maken. Natuurlijk vinden klanten het fijn als je een oplossing hebt voor hun probleem. Maar als ze je niet mogen of vertrouwen, gaat een concurrent er met de opdracht vandoor. Het heeft alles met je soft skills, growth mindset en empathie te maken. 

Wij zien dit natuurlijk veel in de dagelijkse praktijk. Als je als werkgever, of onderdeel van een team, niet de juiste grip hebt op essentiële onderdelen van de menselijke natuur, dan ga je het bijzonder lastig krijgen. De soft skills zijn al jaren belangrijk, en worden dat alleen nog maar meer. 

In een wereld van technologische innovatie en disrupties, blijft het menselijk contact onderscheidend. Wie relevant wil blijven op de arbeidsmarkt, moet de drive en veerkracht hebben om zich continu bij te blijven scholen. Zowel op de hard skills als de soft skills. 

MartijnSchaap.com helpt je daarbij! Ontwikkel met onze trainingen de juiste growth mindset en neem jouw organisatie mee in de groei. 

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, neem dan contact met ons op. 

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login