Je goed voelen bij een bedrijf: laat jouw mensen zijn wie ze zijn

Iedereen kent de uitspraak ‘Hire for attitude – train for skills’ wel. Maar wat als mensen zich uiteindelijk niet goed voelen bij het bedrijf waar ze bijna elke dag voor werken? Het is tijd dat mensen zichzelf volledig kunnen zijn zoals ze zijn. Daarmee creëer je een beter teamgevoel.

Het punt is dat je mensen, in principe, alle vaardigheden kunt leren die bij een bepaalde baan horen. Als het gaat over het trainen van vaardigheden, kunnen we je daar echt mooie inzichten op geven.
Maar als werknemers als persoon niet bij je organisatie passen, dan wordt het toch een lastig verhaal. Dan krijg je mensen die zich continu niet goed op hun plek voelen, en dat is een hellend vlak voor elke organisatie.

Laat mensen zich goed voelen bij een bedrijf

Een specifiek onderdeel van deze strategie is dat je je mensen, als ze eenmaal aangenomen zijn, dan ook absoluut laat zijn wie ze zijn. Iedereen heeft tenslotte hun eigen karakteristieken, persoonlijkheden, en vaardigheden.

Laat die ook vooral naar voren komen en mengen met de karakteristieken, persoonlijkheden, en vaardigheden van de anderen! Als de common ground is dat ze zich verbonden voelen met de organisatie, dan komt de rest vanzelf samen.

Lange tijd samenwerken zorgt ervoor dat je een band met elkaar opbouwt. Het is immers een bekend gegeven dat je jouw collega’s – mits je op kantoor werkt – meer ziet dan je vrienden of familie. Het is dan ook niet gek dat je elkaar snel beter kent en ook meer van elkaar accepteert. Dan gaan mensen zich vanzelf sneller goed voelen bij het bedrijf waar ze voor werken.

Meer weten over hoe je jouw organisatie sneller haar doelen laat realiseren? 

MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, laten we dan eens een gesprekje plannen. 

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login