Life Hacks, life-habits en meta-habits: Een handige lijst

Gelukkig hoef je niet alles zelf te bedenken. MartijnSchaap.com helpt je met je ontwikkeling en anders hebben we altijd Google of Social Media nog! In deze blog lees je meer over handige life hacks. 

Heb je een lijstje met life hacks nodig? Die hebben we hier paraat voor je! En sterker nog, deze hebben wij ook niet zelf bedacht. Maar ze zijn wel erg handig, dus delen we ze graag met je. Deze komen bij James Altucher vandaan, hij staat erom bekend dat hij zijn waardevolle adviezen deelt met z’n publiek. Vandaag zijn wij eventjes de curator.

80/20 life hack

De belangrijkste life hack gaat over de 80/20 regel. Veel mensen kennen die al wel, maar passen ‘m nog niet goed genoeg toe. Waar gaat het hier om? De 80/20 regel, ook wel de Wet van Pareto genoemd, stelt dat 20% van de input zorgt voor 80% van de output. 

  • Dat houdt dus in dat 20% van de klanten zorgt voor 80% van de omzet.
  • Dat houdt ook in dat 80% van de hoofdpijn (output) komt door 20% van de dossiers (input).
  • En dat 20% van de collega’s zorgt voor 80% van het resultaat.

Als je dat inzichtelijk hebt, wordt het pas leuk! Dan kun je namelijk gaan focussen op het structureel vergroten van de input die voor de meeste output zorgen. 

Weet je al dat 80% van je omzet uit één specifieke branche komt? Focus je daarop. Is er een specifiek kenmerk wat die 20% van de collega’s onderscheid van de rest? Maak het een essentieel onderdeel van je sollicitatieprocedure. Het scheelt gewoon. MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Wil je meer life hacks?

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, laten we dan eens gesprek plannen. 

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login