Persoonlijkheidstypes en hun impact

Wat zegt jouw type over jouw leiderschapsstijl?
Veel bedrijven maken gebruik van verschillende soorten assessments of persoonlijkheidstyperingen, om zo een beter beeld te krijgen van het individu. MBTI, Big Five of het Enneagram zijn daar voorbeelden van.

Bij MartijnSchaap.com maken we ook gebruik van dit soort inzichten in de mens. We laten zien hoe je die inzichten in kunt zetten voor effectieve resultaten op Leiderschap, Sales, of in teamverband. 

Ga met ons in gesprek over deze training. We laten je graag zien wat je eruit kunt halen.

Persoonlijkheidstypes van Enneagream

Dit artikel van Forbes omschrijft bijvoorbeeld het Enneagram als volgt, vrij vertaald: “Het Ennnegream is een hervormende tool. Waar veel tools mensen helpen om hun sterktes te begrijpen, gaat het Enneagram een stap verder. Het is een kaart van de menselijke psyche en biedt een diep begrip van menselijk gedrag.

Het Enneagram is een systeem van negen persoonlijkheidstypes en laat de onderlinge interacties van de types zien. Ondanks dat we alle negen types herkennen, is er één het meest dominant, en dat komt met een unieke set aan gaven en uitdagingen.”

Impact creëeren

Als je je type leert begrijpen, dan kun je makkelijker jouw gewoontes en patronen loslaten. Zo kun je je beter openstellen voor anderen. Het helpt je jezelf en de ander beter te begrijpen. Ook leer je beter te snappen welke impact jouw reacties, voorkeuren, en overtuigingen hebben op jouw team. 

De stap daarna is natuurlijk om jouw eigen onbewuste voorkeuren uit te schakelen. Zo creëer je een grotere impact op mensen met wie we dagelijks interacteren.

Meer weten over het vergroten van jouw impact door inzicht in jezelf en anderen?

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login