Dit psychologische effect heeft jouw omgeving op je

“Jij bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat.” Dit is een quote van Jim Rohn, één van Amerika’s meest bekende en bekroonde trainers.

Je hebt ‘m misschien wel eens gehoord, maar wat wordt hier nou mee bedoeld? Hoe kun jij nou het gemiddelde zijn van vijf anderen?

Het mag dus duidelijk dat jouw omgeving een psychologisch op je heeft. Dit merk je ook in je dagelijkse leven. Hieronder vind je voorbeelden van hoe dit zowel een positief als negatief effect kan hebben.

Voorbeelden psychologisch effect omgeving

Dit is hoe je dit moet interpreteren. Stel, de mensen die jij het meest ziet gedurende de week zijn ambitieloze mensen die het liefst de hele dag zitten te gamen, bier drinken en roken. Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet. Het zal dan ook niet lang duren voordat je meegaat in hun dagelijkse flow. 

Wat zijn daar de effecten van, denk je?

Er is natuurlijk ook een andere kant. Wanneer jij bij een kleine organisatie werkt waar iedereen als ambitieuze ondernemer de hele week werkt om waarde toe te voegen, gezond te leven, en een duurzame impact te maken op de omgeving, zal het leven er anders uitzien. Waar je mee omgaat, word je mee besmet en het zal niet lang duren voordat je meegaat in hun dagelijkse flow.

Effect omgeving psychologisch

Wat zijn daar de effecten van, denk je?

Herkenbaar? Er zijn vast momenten in je leven dat jij je hier erg bewust van bent.

Zorg er dus voor dat de mensen in jouw omgeving passen bij het doel wat je gesteld hebt! 

Meer weten over hoe je sneller bij jouw doelen komt? 

MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, laten we dan een gesprekje plannen.

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login
FlagFlag