Hoe je met reticulatie in 2 minuten per dag succesvoller wordt

Behaal jij structureel al jouw doelen? Als dit voor jou nog niet het geval is, is reticulaire formatie wellicht jouw antwoord hierop. Op deze manier heb je slechts twee minuten per dag nodig, samen met wat pen en papier, om jouw succes te vergroten.

Benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder.

Hoe werkt reticulaire formatie?

Nou, één van de feitjes die we vanuit de neurowetenschappen kennen, is dat alles wat je opschrijft, beter blijft hangen in je hoofd. Dit doe je dus op pen en papier. Alles wat beter blijft hangen in je hoofd omdat je het opschrijft, is dus relevant.

Ons brein focust automatisch op wat relevant is. Dat noemen ze reticulaire formatie. Dit staat beter bekend als het ‘alarmsysteem’ van ons lichaam. Dit werkt op twee verschillende manieren. Er zijn signalen van buitenaf die onze aandacht vragen, zoals harde knallen of een sterke lucht. Maar je kunt het dus ook voor het behalen van jouw doelen gebruiken. Jij kunt je dan helemaal focussen op één belangrijke taak. Schrijf deze dus op, zodat je iedere dag in slechts twee minuten duidelijk hebt wat jij die dag succesvol gaat doen.

Bedenk dus goed wat jouw belangrijke taak voor die dag wordt. Heb je een deadline op werk, een afspraak met iemand of iets essentieels in jouw persoonlijke leven? Schrijf het op! 

Het helpt als je dagelijks opschrijft wat jouw doelen zijn. De commitment aan die doelen, samen met de herhaling van het opschrijven, helpt jouw brein te focussen op de zaken die je gaan helpen om die doelen te realiseren.

Zet dit in voor meer success

Meer weten over hoe je het brein in kan zetten voor het behalen van successen? Laten we daar samen eens over in gesprek gaan! 

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login