Soft skills ontwikkelen: Wat zijn de belangrijkste?

Soft skills zijn wezenlijk anders dan hard skills. Bij veel hard skills gaat het om een concrete “als X, dan Y” vaardigheid. Bij soft skills kan dat zeker ook gelden, maar is het niet altijd de weg naar succes. Lees in deze blog welke soft skills belangrijk zijn. 

Welke soft skills zijn essentieel?

Naast gewone soft skills, zijn er ook een hoop meta-soft-skills. Dat zijn de skills die je altijd nodig hebt, in welke situatie dan ook. Dat wil zeggen, zowel in je privé als professionele leven is het handig om goed te communiceren, om feedback te vragen en te willen blijven leren. 

Business Insider heeft aan 14 verschillende CEO’s gevraagd wat zij de meest belangrijke soft skills vinden en waar ze hun werknemers op selecteren.

Natuurlijk voelen veel van deze soft skills aan als een ‘natuurlijk’ iets. Je hebt een empathisch vermogen, of je hebt het niet. Of je bent van nature een goede communicator, of je bent het niet. Of je houdt van nature van leren, of je doet dat niet.

Leer de juiste soft skills

Gelukkig hoeft dat niet zo te blijven! Veel soft skills zijn, net als hard skills, gewoon aan te leren. Het kost de één misschien wat meer energie dan de ander, maar het is te leren. MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, laten we dan eens gesprek plannen. 

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login