Ken jij deze bijzondere timemanagement hack al?

Wat hebben Bill Gates, Richard Branson, en Sheryl Sandberg met elkaar gemeen? Los van het feit dat ze gewend zijn om grote organisaties te runnen, is er een hele specifieke timemanagement hack die ze alle drie gebruiken. En jij misschien ook wel! We verklappen je in deze blog welke truc voor timemanagement deze grote namen allemaal gebruiken en raden je aan om deze ook in te zetten als je dat nog niet doet! 

Zonder dat je het weet, gebruik jij waarschijnlijk dezelfde timemanagement hack. Een hack die jou helpt om je gedachten te filteren, ideeën en inzichten te onthouden, en het abstracte concreet te maken.

Maar wat is dan deze timemanagement hack?

Pen en papier gebruiken. Dingen opschrijven.

Echt? Ja echt. Zo simpel, maar zo ontzettend nuttig.

Verschillende onderzoeken uit de neurowetenschappen laten zien dat als je iets opschrijft, met pen en papier dus, jouw brein meteen een extra link legt die jou helpt onthouden wat je net hebt opgeschreven. Zo ging het ook toen je nog in de schoolbanken zat en aantekeningen maakte. Hielp het daarbij ook niet om de stof nog samen te vatten? Als je dit gebruik van pen en papier doorzet, lukt het jouw brein makkelijker om de link te leggen met wat je nog moet doen, en wanneer. 

Daarnaast helpt het je natuurlijk ook om jouw gedachten te ordenen, en van abstracte ideeën hele concrete argumenten en plannen te maken. Zet ze op papier, dan blijven ze niet ronddwalen in je hoofd en kun je er concrete acties aan verbinden. Organiseer je gedachten met deze ultieme timemanagement hack en zorg ervoor dat je geen dingen meer vergeet! 

Wil je meer time management hacks?

MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw succes, neem dan contact met ons op.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login