Word je uitgelachen? Prima.

De meningen van anderen kunnen ontzettend belangrijk zijn voor ons. Logisch natuurlijk. Echter, diezelfde meningen kunnen ook een beperkend effect hebben op onze eigenwaarde, zelfrespect en hoe we in de maatschappij staan. Sterker nog: in veel gevallen is het zelfs beter om de meningen van anderen te negeren. Lees in deze blog hoe je er het beste mee om kan gaan als anderen je uitlachen.

Denk groot

Wij ondersteunen mensen en bedrijven om hun eigen grote doelen te realiseren. En geloof ons, wanneer jij écht een groot doel hebt, dan snappen veel mensen daar he-le-maal niks van. Een automatische reactie van velen is om de persoon met het doel te gaan uitlachen.

Wanneer dat gebeurt, wil je natuurlijk de voorheen belangrijke meningen van anderen naast je neer leggen. Negeren. Maar hoe doe je dat effectief?

Wij helpen je verder

Natuurlijk hebben wij daar in onze coachingsessies antwoorden op, en wel eentje op maat gemaakt voor jou. Klik vooral hier om daarover met ons in gesprek te gaan! 

Een snellere oplossing nodig? Lifehacker heeft er een gaaf artikel over geschreven. En daarin geven ze een paar nuttige dingen mee. Eén daarvan is dat het niet alleen normaal is om door sommigen uitgelachen of niet gemogen te worden, het is zelfs gezond!

Realiseer je dat afwijzing in zulke vormen ook een manier is om helder te krijgen wie er goed met elkaar samen kunnen werken! Dat biedt dus ruimte. Daarnaast kan uitgelachen worden een goede sanity check zijn – je weet meteen met wie jij niet gaat schakelen om dat grote doel te realiseren.

En soms is het ook gewoon krachtig om te beseffen dat jij niet bang bent voor de (negatieve) mening van anderen.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login