Eerlijk communiceren met je klant

Welke onbewuste aanwijzingen laat jij zien?

Tijdens een gesprek met je klant is er naast de verbale communicatie ook sprake van non-verbale communicatie. De fysieke indicatoren kunnen er op wijzen dat jouw klant helemaal niet zo eerlijk is, als dat de gebruikte woorden doen vermoeden. Weet jij wat de tekenen zijn dat iemand tegen je aan het liegen is? En ben jij eerlijk aan het communiceren met je klant?

Die indicatoren zijn niet altijd even gemakkelijk om te ontcijferen. En helaas, er is nu nog geen manier om 100% zeker te weten of iemand eerlijk tegen je is of niet. Toch zijn er een aantal aanwijzingen die duidelijk maken of iemand liegt. 

Volgens forensische psychologen is het zo dat wij, als mensen, vrij goede onbewuste instincten hebben om leugenaars eruit te pikken. Toch blijft het complex!

Fysieke indicatoren

Er zijn meerdere non-verbal clues, waaruit je kunt opmaken dat iemand niet goudeerlijk is tijdens een gesprek. Waar kun je op letten? 

Eén van de aanwijzingen is dat jouw gesprekspartner aan het staren is, zonder al te veel te knipperen. Normaal gesproken is het logisch dat mensen zo af en toe wat oogcontact onderbreken, maar leugenaars doen er vaak een onnatuurlijk schepje bovenop. Het is alsof ze staren en je aan blijven kijken om je te intimideren en beheersen. 

Wil je beter worden in het herkennen van deze fysieke indicatoren? En heb je interesse in het ethisch beïnvloeden van je gesprekspartners?

MartijnSchaap.com helpt je daarbij!

Neem de volgende stap naar succes en stuur ons een bericht. We helpen je graag verder.

Geschreven door Stephan Annema, senior partner bij MartijnSchaap.com.

Was deze blog nuttig? Deel hem!

Neem contact op

Login